Jesienne śniadanie mistrzów (2 przepisy) & wegański bezglutenowy chleb w 3 min.

Hello <3

Dziś krótko i na temat- jak zjeść pysznie, zdrowo i rozgrzewająco, nie spędzając godziny w kuchni. Jutro opowiem więcej o Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i dowiecie się, które składniki poniższych potraw są niezbędne jesienią. Najpierw praktyka, potem teoria=WegeWróżka i jej przyjemne techniki poznawcze… 🙂 Enjoy !

 

Jesienna jaglanka !

Składniki:

-pół szkl. ugotowanej kaszy jaglanej

-pół szkl. startej surowej dyni

-gruszka pokrojona w kosteczkę

-rozgnieciony banan

-cynamon, starty imbir

-kilka łyżek mleka roślinnego

*opcjonalnie (jako dodatek): masło orzechowe, nasiona konopii, orzechy włoskie, masło dyniowe, posiekane daktyle

Wszystkie składniki wymieszaj. Podgrzej z mlekiem i przyprawami. Voila <3

 

Tosty z batatów i avocado

“Kajaa ale co zamiast chleba ? “Nie ma nic prostszego, niż pokrojenie batatów w plastry, włożenie do tostera/ gofrownicy, a tuż po wyjęciu- przykrycie pierzynką z avo. Skrop cytryną, posyp solą i pieprzem, udekoruj rzodkiewką 🙂 Kanapki jak marzenie. Na drugi plasterek batata możesz położyć sałatę, buraka w papryce wędzonej (smakuje jak pepperoni) i ogórka kiszonego. Bam !

Dodaj komentarz